top of page


PROJECT BOEM! Paukeslag


De Culturele Kring Peize heeft in samenwerking met plaatselijke muziekdocenten en de twee basisscholen in Peize een cultureel project ontwikkeld waarmee ze de aandacht voor Poëzie en (vooral klassieke) Muziek wil vergroten en verduurzamen op termijn.

Dit project is ontwikkeld voor leerlingen van de groepen 6 t/m 8 die daarbij een grote zelfwerkzaamheid ontwikkelen door zelf gedichten te gaan maken en voor te dragen en daarbij begeleid te worden door muziekleerlingen uit Peize in grote en kleine muziekensembles. Immers Muziek en Poëzie zijn in de muziekgeschiedenis onlosmakelijk met elkaar verbonden! (Denk bv. aan de Danse Macabre van C. Saint Saens waar een gedicht aan ten grondslag ligt! En alle liederen die geschreven zijn op teksten van beroemde dichters)

De eerste aanzet dit schooljaar is het bezoek van een Poëziedocent aan de groepen 6 t/m 8 die alle leerlingen kennis laat maken met de basis van poëzie door ze zelf ook aan het werk te zetten.


Dit jaar is er gekozen voor een presentatie van deze gedichten in de Kerk van Peize, waar de gedichten gedrukt op kussenslopen ook te zien zullen zijn. In de Kerk zullen de gekozen gedichten begeleid worden door muziek, uitgevoerd door muziekleerlingen van de scholen evt. aangevuld met oud-leerlingen van de scholen. Dit laatste om ook cultureel erfgoed over te dragen op muziekgebied.De te spelen stukken in deze volgorde!

Farandole van Bizet,

Spaanse dans van Moszkovski,

Brasil van Barroso

2nd Waltz van Shostakovitsj,

Can Can van Offenbach,


En hieronder de link naar een fotoreportage van dit zeer geslaagde project!

bottom of page